Fint sjal med lace mønster

Et rigtig fint sjal med et flot lace mønster. Sjalet er strikket “på tværs”, det vil sige fra højre spids til venstre spids.

sjal i lace merino

Jeg er en af dem der synes, at sjaler kan man aldrig få nok af. Jeg manglede et sjal i lyse farver. Det passer godt til sommer, specielt til denne sommer, hvor den ene regnbyge afløser den anden, og hvor der ofte er brug for noget lunt om skuldrene. Sjalet er samtidig meget fint, så jeg også kan bruge det til festlige lejligheder.

Sjalet er strikket i Lace Merino fra Lana Grossa, et meget tyndt og lækkert garn i ren uld. Garnet har en løbelængde på ca. 800 m pr. 100 g. Jeg har brugt 100 g garn til hele sjalet.

Opskriften er fra bogen “Romantisches Lace” af Monika Eckert og Stephanie van der Linden, TOPP forlag. Der er gode mønstertegninger i bogen, som er nem at følge.

Sjalet er strikket fra venstre spids til højre spids. Der udtages 1 maske på hver anden pind lige før lace mønstret. Når der er strikket udtagninger og der er brugt halvdelen af garnet, strikkes nu anden halvdel med indtagninger lige før lace mønstret. Det vil sige, at sjalets størrelse er nem at variere, afhængig af hvor meget garn du har, og hvilken type garn du strikker med.

strikket på tværs

Det kunne være spændende at strikke et sjal til, bare med noget tykkere garn og i en mørk farve.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.