Halsedisse med hulmønster

lila halsedisse i alpacaEn halsedisse varmer dejligt om halsen og kan bruges i stedet for eller også sammen med et sjal eller tørklæde.

Nogle kalder en halsedisse for et halsrør, men jeg kan bedre lide udtrykket “halsedisse”.

Denne er strikket af ca. 50 gram tyndt alpaca med rundpinde nr 3. Den er meget let og alligevel dejlig lunt. Letheden understreges af det fine hulmønster.

Mønstret er fra bogen “Strik ponchoer, capes, tørklæder og sjaler”, Politikens Forlag. Dog har jeg strikket med et andet garn end foreslået i bogen.

Halsedissen er strikket i runder. Derfor er det nemt at strikke hulmønstret efter diagrammet, og uden at tænke alt for meget i ret og vrangmasker. En mønsterrapport forløber over 12 runder og jeg har gentaget det 6 gange. Ønskes halsedissen lidt længere, kan der evt. strikkes en mønsterrapport mere.

Selve mønstret er enkel at strikke. Det kræver kun kendskab til at strikke ret og vrang, lave omslag, samt at strikke masker sammen ret og drejet ret. Omslagene og sammenstrikningerne placeres sådan, at der dannes et fint bladmønster. Der kan sikkert strikkes andre fine halsedisser med lignende hulmønstre.

 

 

 

Share Button

2 comments

    • Maline willumsen on November 22, 2020 at 7:54 pm
    • Reply

    Opskrift

    1. Opskriften er fra “Strik ponchoer, capes, tørklæder og sjaler”, Politikens Forlag. Måske kan den lånes på biblioteket

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.