Gæstehåndklæder

Et hyggeligt arbejde at strikke gæstehåndklæder. De er bløde og lækre at bruge, og de er med til at sætte personligt præg på dit hjem.

For nogle år siden troede jeg aldrig at jeg vil strikke håndklæder. Dem kunne man bare købe. Men jeg er i den grad blevet overbevist om det modsætte. Jeg har også tøvet med at komme med på karkludebølgen, men tankerne om hensyn til miljøet har ændret mit syn på det, og det har fået mig til prøve at strikke brugsting til hjemmet. Nu er jeg gået et skridt videre og har designet mine gæstehåndklæder.

Foreløbig er det blevet til disse tre strikkede modeller. De er alle strikket i ren bomuld, 8/4, på pinde nr. 3. Jeg har brugt bomuld fra mit lager herhjemme, men jeg vil sikkert købe økologisk garn, når mit lager er brugt op.

Du kan finde opskriften på de 3 gæstehåndklæder her: http://www.stylestrik.dk/produkt/strikkeopskrifter-gaestehaandklaeder/.

Der er rigtig mange muligheder for at afprøve mønstre og teknikker. Til det blå håndklæde har jeg lavet en picot-opslagning og herefter strikket i et mønster, som er sammensat af et hulmønster og et ret og vrang mønster. Hulmønstret ligner vifter og står i kontrast til ternmønstret i ret og vrang.

Det lyse håndklæde er strikket i et nemt bølgemønster. Det giver en fin kant på håndklædet. Bølgemønstret fortsætter i et ribmønster resten af håndklædet.

Til det 3. håndklæde har jeg brugt 5 forskellige farver bomuldsgarn, en rigtig god mulighed for at få brugt sine rester. Jeg har strikket håndklædet i vævestrik. Det giver noget mere fylde og struktur til håndklædet. Til sidst har jeg hæklet en kant med fastmasker om hele håndklædet og hæklet en blondekant forneden.

Du kan se mere på http://www.stylestrik.dk/produkt/strikkeopskrifter-gaestehaandklaeder/

Jeg håber, at du vil blive lige så begejstret som mig – at producere nogle pæne og brugbare ting til hjemmet og samtidig passe på miljøet.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.