Halstørklæde med bladmønster i tofarvet patent

Sjovt og udfordrende strik, som giver et flot resultat.

Det er ikke et strikketøj, som man kan arbejde på, mens man ser fjernsyn. For mig kræver det i hvert fald en del koncentration at holde styr på alle ind- og udtagninger. Men det er sjovt at strikke og sjovt at se, hvordan det nu ser ud, når der kommer et nyt sæt blade på.

Opskriften er fra Nancy Marchants bog “Bladmønstre i tofarvet patent – Strik til halsen” Turbine 2018. Der er helt sikkert flere modeller fra bogen, som jeg vil strikke fremover.

Jeg har strikket halstørklædet i ren uld, merinould fra Finkhof. Garnet har en løbelængde på 300 m/ 100 g. Jeg er rigtig glad for dette garn, som findes i mange flotte farver. Efter vask bliver garnet meget blødt og lunt. Forsiden er strikket med naturhvid og bagsiden med grøn.

Tofarvet patent har den fordel, at både forside og bagside er lige anvendelige. Det kommer an på mit tøj og mit humør, hvilken side der skal fokuseres mest på.

Har du ikke prøvet at strikke tofarvet patent, kan det helt klart anbefales at prøve. Evt. kan du blive fortrolig med metoden/teknikken først uden at strikke mønstre med ind- og udtagninger. Bare ligeud med to farver bliver også flot. Der findes en del gode videoer på nettet, som forklarer teknikken udførligt.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.