Inspiration fra markeder

Hent inspiration og få en snak med de lokale producenter af garn og andre varer fra eget værksted.

Udstilling fra Textilgården

Det er sommer, solen skinner – og tid til at komme rundt på markederne med varer fra de lokale producenter. Her er der mulighed for at finde uld, garn, skind og andre produkter i en rigtig god kvalitet. Mange varer kan ikke findes i de almindelige butikker.

På billederne ses udsnit fra Textilgårdens stand på Kulsviermarkedet i Eskilstrup. Det er Karin Louw, som udstiller og sælger skind, uld og garn fra egne dyr. Karin kan kontaktes på Louw.uld@gmail.com. Noget af Karins garn er naturfarvet, andet er plantefarvet. Jeg fik selv købt noget garn, som er farvet med mjødurt og indigo, hvilket giver garnet en smuk grøn farve.

plantefarvet uld på Kulsviermarket

På dette billede ses uld, farvet i mange nuancer.

Jeg synes, at det er svært at vælge mellem de mange flotte farver og kvaliteter. Der er forskel, hvilket får ulden kommer fra, og om der er blandet andre fibre ind, som mohair, angora eller silke. Garnet er meget blødt og slidstærk. Jeg har for flere år siden strikket et sjal med garn fra Textilgården. Det blev mit foretrukne sjal til mange lejligheder. Jeg kom til at tabe den i snestormen, jul 2011. Jeg gik flere ture over marken og sneen efter stormen havde lagt sig, men kunne ikke finde sjalet, som nok lå gemt i en snedrive. Efter flere måneder fandt naboen mit sjal i en lysning på hans grund. Sjalet fik en tur på uldprogram i vaskemaskinen og er som ny igen.

god stemning på Kulsviermarket Næste billede viser noget af den gode stemning på Kulsviermarkedet. Fårene kan lige anes bag indhegningen.

 

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.