Jakke i patent-rib

Jakke i patent-rib

Strikket oppefra og ned

Det er første gang, jeg har strikket en jakke med kuppelærme oppefra og ned, men det er bestemt ikke sidste gang.

Jakke med kuppelærme, strikket i patent-rib oppefra og ned

Det bliver helt sikkert en af mine favoritter. Jakken har en god pasform, og det er nemt at regulere efter egen størrelse og ønsker, når man strikker oppefra og ned.

Jeg har stort set fulgt opskriften i bogen “Sweatre oppefra og ned” af Ann Budd. Strikkefastheden af mit garn passer nogenlunde til strikkefastheden af garnet i bogen. Jeg har strikket jakken i Mayflower Da Capo, et dejligt garn af 100 % uld. Retsiden er strikket med rundpind nr. 5, mens vrangsiden er strikket med rundpind nr. 3½. Dette giver en anderledes og sjov struktur i det strikkede. Samtidig strikkes hver fjerde maske som en patentmaske.

Som sagt, begyndes ryggen ved skuldrene og halsen. Der arbejdes med vendepinde for at få skulderskråninger. Ærmegabet formes med udtagninger. Derefter tages masker op fra skulderen, og der strikkes forstykker. Kroppen strikkes i et stykke. Til ærmet samles masker op rundt om ærmegabet. Ærmekuplen strikkes frem og tilbage med vendepinde. Selve ærmet strikkes helt “almindeligt” med indtagninger i siderne. Til sidst strikkes forkanterne og kraven, igen med vendepinde.

Jeg har altid synes, at det var svært at lave pæne søm ved de traditionelle trøjer og jakker (nedefra og op), specielt ved skuldrene og når ærmerne sættes ind. Det giver et meget pænere resultat, da maskerne strikkes op, når trøjerne strikkes oppefra og ned. Jeg er helt sikker på, at jeg vil arbejde meget mere med denne metode.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.