Kates sokker

Sokker med lang skaft

Jeg får ikke selv strikket så mange sokker, men en af mine gode venner, Kate, kan godt lide at strikke sokker, og hendes familie er glade for dem. Sokkerne er altid en velkommen gave. Efter ønske bliver de strikket med ekstra lang skaft, sådan at de evt. kan tages ud over bukserne eller bukkes om over støvlekanten.

Sokkerne er strikket i et multifarvet strømpegarn. Mønstret strikker sig selv på denne måde, og der er aldrig nogen strømper, der bliver helt ens, når man bare fortsætter med at bruge garnet som det kommer frem. Modellen kan strikkes i alle størrelser, fra småbørn til voksne.

Der strikkes i runder på strømpepinde, enten pinde nr. 2,5 eller 3, alt efter hvor fast du strikker. Til voksne bruges 66 masker, dog kun 60 masker til slanke fødder. Det lange skaft er strikket i rib, to ret og to vrang. Efter halen er der strikket en kile, dvs. at der optages maskerne på begge sider af halen og der strikkes to masker sammen ved halens begyndelse (på begge sider) i hver anden runde, indtil der er det samme antal masker tilbage som i starten. Foden strikkes i den ønskede længde, hvorefter der tages ind til tåen.

 

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.