Pulsvarmere på tværs

Pulsvarmerne her er strikket på tværs i et enkelt mønster.

Lune pulsvarmere

Har du en rest uldgarn tilbage fra et andet projekt? Så er det en god idé at strikke et par pulsvarmere, som både er flotte og lune.

Jeg har brugt ca. 40 g Merinogarn, strikket med pinde nr. 3½. Pulsvarmerne er strikket på tværs i retstrik, glatstrik og en enkel fletning.

Ideen stammer fra en udsendelse på ZDF den 9.10.2013. Jeg har lavet lidt om på mønstret, så den passer til mit garn. På alle ulige rækker strikkes først et antal retmasker, derefter det samme antal vrangmasker, derefter 1 ret, 4 vrang, 1 ret og 1 kantmaske. I de lige rækker strikkes en fletning efter 1 kantmaske og 1 vrangmaske. Der krydses masker ved at tage 2 masker på en hjælpepind foran arbejdet, strikkes de næste 2 masker ret og derefter de 2 masker ret på hjælpepinden. Derefter strikkes en maske vrang og resten af pinden ret. Der krydses masker på samme måde på hver 4. pind, ellers strikkes de 4 masker ret uden at krydse.

Der strikkes ca. 20 cm, eller lidt mere, hvis du har store hænder. Nu lukkes masker af fra vrangsiden indtil det sted, hvor tommelfingeren starter, dvs. lidt mere end halvdelen af maskerne. Rækken strikkes færdig i mønstret. På næste pind lukkes ca. 10 masker. De resterende masker (= halv tommelfinger) strikkes ret, der opslås samme antal masker til den anden halvdel af tommelfingeren. Tommelfingeren strikkes til ønsket længde og afsluttes med 3 rækker vrang.

Færdigstrikket pulsvarmer inden sammensyning

Billedet viser den færdig strikkede pulsvarmer inden sammensyning.

Jeg synes, at det er en dejlig model, der kan varieres i forskellige størrelser, alt efter behov.

 

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.