Sommerbolero/sjal med fint lacemønster

Det tager tid at strikke denne bolero i super tynd alpaca/silk, men resultatet er alt besværet værd.

Sommerstrik i alpaca/silk

Denne tynde bolero luner dejligt og er lige tilpas til det danske sommervejr. Den vejer under 200 g og er derfor nem at have med i tasken.

Boleroen er strikket i Drops alpaca/silk. Garnet har en løbelængde på 800 m per 100 g. Jeg har brugt rundpind nr. 3½. Det er sjældent, at jeg har strikket med et garn, som er så tynd, og jeg troede heller ikke, at jeg ville blive færdig med arbejdet i denne sommer. Men samtidig var boleroen meget spændende at strikke, så jeg lige var nødt til at strikke et par rækker mere for at se hvordan det strikkede kommer til at se ud.

Opskriften er fra bogen “Romantisches Lace, 20 traumhafte Strick-Designs für jeden Anlass” af Monika Eckert og Stephanie van der Linden. Ryggen er strikket på tværs, dvs. der startes med ryggen og fortsættes med det ene ærme, hvorefter der tages masker op ved starten, og der strikkes det andet ærme. Kraven og den store nederste kant samt kilen i ryggen er strikket efter et tællemønster med gentagne rapporter.

Kile i ryggens kant

Når boleroen er strikket færdig, ser det slet ikke rigtig ud. Det ligner noget krøllet et eller andet. Men efter vask og udspænding kommer mønstret og faconen frem. Og jeg synes faktisk, at der er noget romantisk over det. Jeg glæder mig til at bruge den.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.