Lille trekantet sjal

Sjalet strikkes nedefra, med fine striber i et nemt hulmønster.

sjæl i farveskiftegarn

Jeg manglede et strikketøj til en længere togrejse. Da jeg havde rigelig at slæbe på i forvejen, købte jeg bare et nøgle garn på 100 g i en garnforretning og en rundpind nr. 3. Så ville sjalet få den størrelse, som der var garn til. Jeg besluttede mig for et farveskiftegarn fra Lana Grossa, som hedder “Magico II”. Jeg kan godt lide farvesammensætningen med blå, grønne og brunlige nuancer.

Der startes ved at slå 5 masker op.

Alle kantmasker strikkes ret.

Midtermasken strikkes vrang på retsiden, og ret på vrangsiden.

Maskerne på tilbagerækkerne strikkes, som de fremkommer.

1. række: 1 kantmaske, 3 vrang, 1 kantmaske

3 .række: 1 kantmaske, 1 vrang, 1 omslag, 1 vrang, 1 omslag, 1 vrang, 1 kantmaske

5. række: 1 kantmaske, 1 vrang, 1 omslag, 1 ret, 1 vrang (midtermaske), 1 ret, 1 omslag, 1 vrang, 1 kantmaske

7. række: 1 kantmaske, 1 vrang, 1 omslag, 2 ret, 1 vrang (midtermaske), 2 ret, 1 omslag, 1 vrang, 1 kantmaske

9.række: 1 kantmaske, 1 vrang, 1 omslag, 3 ret, 1 vrang (midtermaske), 3 ret, 1 omslag, 1 vrang, 1 kantmaske

11. række: 1 kantmaske, 1 vrang, 1 omslag, 4 ret, 1 vrang (midtermaske), 4 ret, 1 omslag, 1 vrang, 1 kantmaske

13. række: 1 kantmaske, 1 vrang, 1 omslag, 3 ret, 2 masker ret sammen, 1 omslag, 1 vrang (midtermaske), 1 omslag, 2 masker drejet ret sammen, 3 ret, 1 omslag, 1 vrang, 1 kantmaske

15. række: 1 kantmaske, 1 vrang, 1 omslag, 3 ret, 2 m ret sm, 1 omslag, 1 ret, 1 vrang (midtermaske), 1 ret, 1 omslag, 2 m dr ret sm, 3 ret, 1 omslag, 1 vrang, 1 kantmaske.

17. række: 1 kantmaske, 1 vrang, 1 omslag, 3 ret, 2 m ret sm, 1 omslag, 2 ret, 1 vrang (midtermaske), 2 ret, 1 omslag, 2 m dr ret sm, 3 ret, 1 omslag, 1 vrang, 1 kantmaske

19. række: her strikkes 3 ret før og 3 ret efter midtermasken, ellers som de andre rækker

21. række: her strikkes 4 ret før og 4 ret efter midtermasken

23. række: (se også række 13), 3 ret, 2 m ret sm, 1 omslag før midtermasken og 1 omslag, 2 m dr ret sm, 3 ret efter midtermasken

Fortsat på samme måde. Når der er 4 ret før og efter midtermasken, strikkes på følgende række 3 ret, 2 m ret sm og 1 omslag før midtermasken og 1 omslag, 2 m dr ret sm, 3 ret efter midtermasken. Strik indtil sjalet har den ønskede størrelse – eller garnet slipper op.

striber i hulmønster

Sjalet kan varieres på mange måder. Der kan strikkes med pinde, der er et halvt eller et helt nummer tykkere. Hulstriberne kan gøres bredere ved at strikke 4 eller 5 masker ret, inden der strikkes 2 masker sammen – i stedet for de 3 masker ret, der er imellem hulstriberne på mit sjal.

Har du andre ideer til variationer?

Share Button

15 comments

Skip to comment form

  • Margrethe on April 7, 2018 at 11:20 pm
  • Reply

  Jeg er nybegynder

  Kam man få hele opskriften, in-sted of :fortsæt som på samme måde..

  • Margrethe on April 7, 2018 at 11:21 pm
  • Reply

  Kan jeg få hele opskriften, jeg er nybegynder

  1. Hej Margrethe,
   Beskrivelsen til sjalet er ud fra mine optegnelser, som jeg har strikket sjalet efter. Jeg har desværre ikke skrevet andet ned, som jeg lige kan sende til dig. Jeg vil gerne lave en længere opskrift på et tidspunkt, hvis det har interesse.

  • Lena Rønne on January 26, 2019 at 8:51 am
  • Reply

  Tusinde tak for dette sjal! Nu har jeg strikket det!
  Det er det nemmeste og smukkeste sjal
  Jeg har set! Endnu en tak!
  Hilsen Lena fra Roskilde

  • Yz5v on July 30, 2019 at 4:08 pm
  • Reply

  Hej hvordan kommer jeg videre efter række 15??

  • Ulla Nielsen on July 31, 2019 at 7:39 pm
  • Reply

  hej – jeg er ny begynder …:0) hva skal jeg efter nr. 15…
  skal jeg gentage linie 11 ?
  mvh Ulla

  1. Hej Ulla, jeg har tilføjet flere rækker til opskriften, og jeg håber at systemet derved bliver lettere at gennemskue.
   Mvh. Regina

  • Dorthe Bianco on March 8, 2020 at 6:23 pm
  • Reply

  Hej , kan jeg få hele opskriften? Jeg kan ikke kommer videre efter række 23, jeg er også ny begynder.
  på forhånd tak 🙂

  1. Hej Dorthe, Jeg har ikke skrevet mere, da det er er meningen at du fortsætter efter samme system. Håber, du kan “knække koden”.

  • Mette on March 13, 2020 at 3:55 pm
  • Reply

  Hej

  Måske et dumt spørgsmål, men hvad mener du med “maskerne på tilbagerækkerne strikkes som de fremkommer”

  1. Hej Mette,
   Der findes ingen dumme spørgsmål. Maskerne, der er strikket ret på forsiden, strikkes vrang på tilbagerækken, og omvendt. Omslag strikkes som regel vrang på tilbagerækken. Håber, det hjælper dig videre

  • marie on May 27, 2020 at 11:54 am
  • Reply

  kan jeg få hele opskriften? kan ikke videre fra række 19,

  1. Opskriften fortsætter efter samme princip, som beskrevet i teksten

  • Aviaja on December 7, 2020 at 10:14 pm
  • Reply

  Jeg synes vildt godt om det her sjal, men gad godt at lave det bredere eller længere, så det bliver knapt så trekantet men mere aflangt og kan bruges som et sjal OG et tørklæde man kan vikle rundt flere gange.
  Jeg har dig svært ved lige at greje hvordan jeg gør det.
  Kan nogen mon hjælpe?

  1. Jeg vil prøve at lave et mønster til et bredere sjal, men det kræver noget tid at designe et godt mønster, da det ikke lige kan strikkes med dobbelt bredde, hvis man vil bevare symmetrien. Det lyder som en spændende opgave, men jeg når det ikke før foråret.
   Hilsen Regina

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.