Babytæppe med strukturmønster og blondekant

Rigtig fint babytæppe med et flot strukturmønster og blondekant.

Et babytæppe er en rigtig god gave til det nyfødte barn. Det kan bruges helt fra familien kommer hjem fra sygehuset og i lang tid fremover.

Opskriften til tæppet er udgivet på Stylestrik. Du kan finde det her.

Det er nemt at strikke tæppet, når du er fortrolig med basisviden i strikning. Størstedelen af tæppet strikkes i ret. Mønstret består af hævemasker, dvs. det er masker, som flyttes over på venstre pind, uden at blive strikket. Har man lige knækket koden til mønstret, går det bare derudaf.

Jeg har valgt at strikke tæppet med økologisk uld. Det kan være at økologisk uld kræver noget mere skånsomt vask end superwash behandlet uld. Det er en afvejning, hvad man vil prioritere. Med økologisk uld får man den “rene vare” uden kemi. Til gengæld bliver vask af uldtæppet nok lidt mere tidskrævende. Min vaskemaskine har et uldprogram, som jeg vasker alt mit uldtøj med. Jeg synes faktisk at resultatet bliver pænere ved at vaske i maskinen end i hånden.

Tæppet er strikket med organic wool 1 fra KreaDeLuxe. Garnet har en løbelængde på 290 m/ 100 g. Jeg har strikket med rundpind nr. 3½. Mit tæppe er strikket til en dreng i forholdsvis neutrale farver. Men der er mange muligheder for at sammensætte tæppets farver. Ved farvevalget skal du være opmærksom på, at bundfarven står i kontrast til mønsterfarverne.

Blondekanten strikkes på tæppet. Der slås ekstra masker op med en strømpepind. Kanten strikkes efter diagram og strikkes efterhånden sammen med tæppets masker.

Blondekantens hjørne

Du finder flere oplysninger på https://www.stylestrik.dk/vare/babytaeppe-med-strukturmoenster-og-blondekant/.

Har du lyst til at strikke tæppet, må du gerne sende et billede af dit arbejde.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.