Enkel vest med striber

En lun vest til kølige forårsdage – og andre kølige dage.

Brede striber

Jeg kan godt forstå, at det er blevet populært at strikke veste. De er som regel nemme og hurtige til at strikke. En vest giver et ekstra lag, som holder kroppen varm, uden at fylde for meget. Ja, og udover alt det praktiske er en vest også pænt.

Denne vest har jeg strikket i ren uld, Finkhof Merino, som er et rigtig lækkert garn. Jeg havde 200 g tilbage i den mørkerøde farve, som ikke var helt nok. Derfor har jeg strikket brede striber med naturfarvet garn af samme kvalitet. Jeg har strikket med rundpind nr. 4.

Opskriften er “Pure Vest” fra Pernille Cordes bog “Strik med lækre detaljer”. Vesten er strikket oppefra med contiguous-metoden. Hvis man vil øve sig på denne metode, er det en god ide at starte med en vest. Det giver en god mulighed for at blive fortrolig med teknikken. Med denne metode får du en maske, der fungerer som skuldersøm. Det er meget dekorativt.

Jeg synes, det er spændende at afprøve forskellige teknikker, lær deres fordele og ulemper at kende. Jeg vil finde ud af, hvor og hvordan jeg med fordel kan anvende de enkelte metoder.

En anden smart detalje ved opskriften er en I-cord kant rundt om ærmegabet. Det er et godt alternativ til de sædvanlige ribkanter. Desuden understreger det vestens enkle stil.

De brede striber gør vesten til min helt egen model, som jeg er blevet godt tilfreds med. Jeg er glad for at kunne bruge mine rester på en god måde.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.