Babytrøje – Tante Anna Model

En fin model, som jeg efterhånden har strikket nogle stykker efter. Denne gang har jeg strikket trøjen i en størrelse 3 måneder.

Modellen er fra min gamle bog – Vibeke Lind: “Strik med nordisk tradition” 1984. Denne bog har jeg været meget glad for og brugt en hel del, da den ikke bare beskriver nogle enkelte færdige modeller, men beskriver, hvordan der strikkes diverse trøjer, huer, vanter, sjaler mm. På denne måde er bogen meget mere anvendelig og tidløs, og modellerne kan nemt tilpasses et moderne design.

Denne babytrøje har jeg dog taget direkte fra bogen. Jeg har strikket den i tynd babyuld i stedet for bomuld. Desuden har jeg taget lidt flere masker ind ved ærmerne end opskriften i bogen viser.

Trøjen er meget nem at strikke. Den er i retstrikning hele vejen. Først strikkes kroppen på tværs, med markeringer til ærmegab. Derefter strikkes 2 små stykker på til skuldrene og til sidst strikkes ærmerne på. Bagefter strikkes masker op til en fin – og nem – blondekant på den nederste kant samt ved halsen.

Jeg har valgt at bruge en neutral farve, som både kan bruges til drenge og til piger. Da det var en pige, som fik trøjen, kunne jeg alligevel ikke lade være med at sætte små røde knapper på til sidst.

Halskant og skulderstykker

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.