Bindesjal i retstrik

Det er rigtig smart at sjalet kan bindes rundt om kroppen. Det giver god bevægelsesfrihed, samtidig med at sjalet varmer dejligt om skuldrene.

plantefarvet garn

Ideen til sjalet fik jeg på et besøg i Sagnlandet Lejre, hvor jeg ikke kunne lade være at købe garn og opskrift. Jeg er helt fascineret af, at garnet kan farves i så mange flotte farver ved hjælp af planter. Jeg købte 200 g gult garn, som er farvet med lugtløs kamille, og 100 g garn i et varmt rød, som er farvet med kraprod.

Jeg har næsten brugt alt det købte plantefarvede garn, 300 g, på sjalet. Det er strikket på pinde nr. 3,5 og strikket i retstrik.

Der begyndes i midten, oppefra, ved at slå 7 masker op. Der laves udtagninger i siderne på hver pind, udtagningerne i midten laves på hver anden pind. Dvs. at der i alt er 6 nye masker, når der er strikket to pinde (= en rille). Til sidst er der rigtig mange masker på pinden. Jeg vil råde til at bruge en rundpind, der har en længde på mindst 80 cm, men 100 cm er bedre.

Modellen fra Sagnlandet er ensfarvet, men jeg synes, at den gule og røde farve er så fine sammen. Derfor blev mit sjal med striber. Efter det første gule stykke har jeg strikket striber med 1 rille rød og 2 riller gul, 4 gange. Derefter er der strikket 1 rille rød, 1 rille gul, 8 gange, til sidst striber af 2 riller rød og 2 riller gul, 3 gange. Der afsluttes med en hulrække i gul.

Jeg har drejet 2 snore med det gule garn og sat fast i hver spids i siden.

striber i retstrik

Billedet viser de lange sider, der bliver bundet rundt om kroppen.

 

 

Share Button

2 comments

  • Frederikke on October 14, 2014 at 9:44 am
  • Reply

  Hej Regina 🙂

  Jeg har selv ledt efter en god opskrift på et bindesjal, og jeg må sige at jeg synes, at dit er det flotteste jeg har set her på nettet indtil videre. Jeg er derfor meget interesseret i selv at komme i gang med ét inden efteråret for alvor sætter ind. Men jeg har lidt svært ved at forstå opskriften, da jeg ikke selv har strikket det helt store endnu. Hvis det ikke er til for meget besvær, vil jeg derfor høre om du evt. vil sende en mere uddybet udgave til mig, så jeg også kan nyde sådan et dejligt sjal. Det vil i hvert fald hjælpe mig meget. 🙂

  Mvh. Frederikke Mundus

  1. Hej Frederikke,
   Undskyld mit alt for sene svar. Jeg har købt opskriften i sagnlandet Lejre og må derfor ikke sende en uddybet udgave til dig. Jeg håber, at du har fundet opskriften på et fint sjal i mellemtiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.