Filtet taske og pung

Tasken er genbrug af min gamle strikkede trøje.

Genbrug af trøjen

En af mine meget brugte strikkede trøjer var blevet helt slidt på ærmerne og kunne ikke repareres igen.

Den var strikket i tynd uld, med hulmønster foran på begge sider. Trøjen fik en tur i vaskemaskinen, et almindligt 40 graders bomuldsprogram. Det var nok til at få min trøje til at filte sammen til næsten halv størrelse. Jeg havde et enkelt mønster til en taske med afrundede kanter. Trøjens ryg blev til tasken bagside. Jeg måtte være lidt mere opfindsom til taskens forside. Jeg sætte de to forsider fra trøjen sammen med zigzag sting og syede et stykke matchende uldstof på, med lidt pladevat under til at give det lidt fylde. Herefter har jeg qulitet med et par bølgede linjer.

Tasken har fået et sort lynlås. Til hanken har jeg brugt et stykke mørkeblåt uldstof, sammen med uldstoffet, som jeg også brugte til taskens forside. Jeg har syet hanken fast på taskens sider.

Tasken er foret med et tyndt bomuldsstof, som er klippet efter det samme mønster som tasken.

Der var lidt af det strikkede filt tilbage, som kunne bruges. Det blev til en lille pung. Også pungen har fået lynlås og er foret med tyndt bomuldsstof.

Jeg synes, at der blev et meget anvendeligt taske sæt ud af min gamle trøje.

pung i uldfilt

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.