Børnetrøje med strukturmønster

Varm jakke til børn i børnehave- og førskolealderen, strikket i et blødt og varmt merinogarn og et flot strukturmønster med hævemasker. Du kan finde mønstret på http://www.stylestrik.dk/produkt/jakke-strukturmoenster-raglan-str-98-122-cm/.

Det er nu, hvor de varme trøjer kommer frem igen og det er rart at putte sig i en varm jakke, der holder på kropsvarmen og isolerer mod kulden. Strukturmønstret på kroppen og nederst på ærmerne giver ekstra fylde og beskyttelse mod kulden, uden at jakken bliver tung.

Jeg synes, at der ligger rigtig mange muligheder i at strikke med hævemasker. Andre kalder teknikken for vævestrik, fordi det beskriver hvad man gør: Nogle masker løftes løs af, enten med tråden bag eller foran arbejdet. Det er desuden en nem måde at strikke med flere farver, fordi der kun skal strikkes med en farve ad gangen. Jeg har brugt det samme mønster på hele jakken, men varieret farvesammensætningen.

Jakken er strikket nedefra og op. Kroppen er strikket i et stykke, ved ærmerne delt i ryg og forstykker. Raglanindtagninger ved ærmerne er med til at give en god pasform. Ærmerne er strikket for sig, med hævemasker nederst på ærmerne, og ellers strikket ensfarvet i glatstrik.

Jakken er strikket efter opskrift fra Stylestrik og kan købes på http://www.stylestrik.dk/produkt/jakke-strukturmoenster-raglan-str-98-122-cm/.

Jakken er strikket i blød merino uld fra Finkhof. Garnet har en løbelængde på 300 m/ 100 g. Jeg har brugt drenge-farver. Men jeg tror også, at jakken vil blive flot til piger, måske i røde farver, eller pink og lilla. Der er rigtig mange muligheder for at lege med farverne.

Til sidst kunne jeg ikke lade være med at forsyne jakken med et lille skilt i nakken, så det bliver synligt, hvem der har strikket den.

 

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.