Korte hyggesokker

Hygge og afslapning – et par hyggesokker sørger for varme fødder imens. Sokkerne er strikket med dobbelt rullekant og et fint Fair Isle mønster.

Jeg er blevet så glad for mine korte sokker, som bare lige kan tages ud over et par strømper. De er ikke så tunge som et par hjemmesko, og de kan bruges, når jeg har benene op på sofaen. Det er helt perfekt, når jeg sidder med mit strikketøj eller læser en god bog. Sokkerne kan bruges hele året rundt. Lige nu med frost og koldt blæst udenfor er de helt uundværlige. Men de er sikkert også fine over de bare fødder en kølig sommeraften.

Du kan finde opskriften her: http://www.stylestrik.dk/produkt/korte-hyggesokker-strikkeopskrift/

Sokkerne er strikket med strømpegarn på strømpepinde nr. 2½, dog skal der bruges et ekstra sæt strømpepinde nr. 3 til den dobbelte rullekant. Der skal bruges knap 50 g i en mørk og knap 50 g i en lys farve. Rullekanten giver sokkerne et fint finish.

Alle 3 mønstre er strikket i jacquard-strik med 2 farver, hvor jeg har valgt at den mørke farve er dominant. Mønstret på hælen består af lodrette striber. Mønstret på underfoden er 2 pinde med skiftevis mørk og lys farve og de næste 2 pinde omvendt med skiftevis lys og mørk farve. Mønstret på overfoden er et traditionelt Fair Isle mønster. Ved sammensætningen af farverne er det vigtigt, at farverne står i kontrast til hinanden. Ellers vil mønstret ikke træde tydeligt nok frem.

Det er faktisk hyggeligt og afvekslende at strikke sokker. Først kanten og skaftet, derefter hælen og til sidst foden og tæerne. Der er rigtig mange måder at strikke strømper, for eksempel er der forskellige typer hæl. Eller strømpen kan strikkes fra fodspidsen og op. Alle metoder har deres fortrin, og det gælder om at vælge den rigtige fremgangsmåde til forskellige formål. Jeg tror ikke, der findes en opgørelse over, hvad der er bedst. Meget handler sikkert om, hvilken model der passer bedst til mig, og i hvilke situationer jeg vil bruge dem.

Jeg synes i hvert fald selv, at jeg er sluppet godt fra mit metodevalg, og jeg er blevet rigtig glad for at bruge dem.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.