Hue og fingerhandsker med “pelskant”

Det er stadig koldt udenfor og der er brug for varme huer og fingerhandsker i et stykke tid endnu. De elegante handsker kan tilpasses, så de passer præcis til din hånd. Huen har en dobbelt kant af mohair bouclé og varmer derfor dejligt om ørerne.

Et fint og elegant sæt, strikket med tynd uld og mohair-bouclé. Den tynde uld og mohair garnet klæder hinanden. Mohair garnet med de mange løkker giver fylde og varme omkring håndleddet og om ørerne. Sættet er rigtig god til en lang gåtur i vintervejret eller en til tur i byen.

Du kan finde opskriften her: http://www.stylestrik.dk/produkt/strikkeopskrifter-hue-fingerhandsker-pelskant-boucle-garn/

Håndledsvarmere, vanter og fingerhandsker – alle har deres fortin og kan bruges forskelligt. Et par velsiddende fingerhandsker giver bevægelighed til fingrene, samtidig med at fingrene er beskyttet med et lag uld, der holder fingrene varme.

Det er slet ikke så svært at strikke fingerhandsker. De er strikket rundt på strømpepinde nr. 2½.  Der er brug for en ekstra strømpepind, dvs. i alt 6 pinde, når der strikkes fingre. Tommelfingerkilen ligger på indersiden af hånden, hvilket er med til at give handskerne en god pasform og deres elegante udseende.

Pelskanten til båden huen og handskerne er strikket ret med mohair-bouclé og syet sammen til en ring. Derefter strikkes maskerne op med tynd uld og fordeles på en rundpind eller 4 strømpepinde. Det kræver lidt koncentration at strikke med bouclé garn pga de mange løkker, men det giver et flot resultat. Vil du hellere strikke med et andet garn, kan kanten også strikkes med et andet fyldigt garn, for eksempel alpaca silk. Men den ligger noget mere “flat” bagefter. Det giver et andet udtryk på dit strik, men også rigtig pænt.

Huen har jeg strikket i forskellige kvaliteter garn,som du kan se på billederne nedenunder. Huen til venstre er ligesom handskerne strikket med mohair-bouclé og tynd uld, mens huen til højre er strikket med alpaca silk og baby merino. De er begge strikket efter det samme mønster og efter samme opskrift.

 

 

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.