Klassisk trøje med hulmønster

En klassiker, der aldrig går af mode og er super anvendeligt.

Trøje med hulmønster

Trøjen er let taljeret og har V-udskæring.

Jeg har strikket trøjen i rustrød meleret Gotlandsk uld. Garnet passer fint til mønstret, og farvespillet i meleringen bryder den lidt strenge klassiske facon.

Også dette mønster stammer fra bogen “Mere feminin strik” af Lene Holme Samsøe. Jeg har brugt 400 g uld og strikket med pinde nr. 3½. Ellers har jeg nogenlunde fulgt opskriften i bogen.

Hulmønstret er nemt at gå til. De samme 4 pinde gentages hele vejen. Efter et par pinde kører mønstret helt af sig selv og kræver ikke den store koncentration. Kanterne er lavet i perlestrik på pinde nr. 3.

Lommerne er strikket i glatstrik. Ved lommekanten bliver maskerne fra trøjens forstykke sat på en hjælpepind, i stedet strikkes nu mønster over lommeposens masker. Når forstykket er strikket færdigt, opsamles maskerne fra hjælpepinden, og lommekanten strikkes i perlestrik. Til sidst syes både de smalle kanter i perlestrik fast på forstykket, samt den indvendige glatstrikkede lomme.

Hulmønster og V-udskæring

På billedet ses det fine hulmønster og V-udskæringen. For at gøre udskæringen lidt mere rund og blød har jeg de første 10 gange taget masker ind på  hver anden pind, og derefter er der taget en maske ind kun på hver 4. pind.

Jeg tror at jeg kommer til at bruge trøjen til mange forskellige lejligheder, da den passer både til hverdagstøj og det fine tøj.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.