Vest med stor krave og hulmønster

En fin kortærmet vest, der varmer godt om skulderne.

Vest med krave i hulmønster

Vesten er ideal lige nu, hvor jeg helst vil lægge de tykke trøjer væk og gemme dem til næste vinter. Vesten er dejlig lun, uden at den føles tung. Jeg har strikket den med to tråde garn, en tråd tynd uld sammen med en tråd i mohair/silke. Den er strikket på rundpind nr. 4,5.

Mønstret er fra DROPS Design, mønster nr. 130-2 og kan findes på hjemmesiden www.garnstudio.com.

Vesten er strikket i retstrik, dvs. der er strikket ret på alle rækker. Nogle gange kaldes det også for ribstrik. Jeg synes, det er lidt kedeligt og langsommeligt kun at strikke ret, men det er nemt at have med til TV-et. Der er dog afbrydelser fra de ens retmasker, som kræver lidt mere opmærksomhed. Der er markeret en forkant ved, at den 7.maske i starten og slutningen strikkes vrang. Desuden laves indtagninger i siden, hvilket giver vesten en fin facon. Efter der er strikket et knaphul, begyndes udtagninger til krave.

Vesten er strikket i et stykke og deles først ved begyndelsen af ærmerne. Her opslås nye masker til de korte ærmer, som strikkes sammen med henholdsvis ryggen eller forstykkerne. Ryggen er også strikket ret. Afvekslingen her kommer ved den lille picot-kant, der er strikket på ærmerne. Det er en fin detalje i mønstret og giver et flot resultat.

Forstykkerne med kraven strikkes efter diagrammet, som er enkel at følge, men kræver dog lidt mere koncentration end kun retstrik. De store huller med dobbelt omslag giver en god effekt og et synligt mønster.

Næste billede viser vesten fra en anden vinkel.

ærmer med picot-kantDet bliver sikkert en vest ,som jeg bliver glad for, og som kan både bruges til hverdags- og til fint tøj.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.