Kortærmet bluse med saddelskulder

God og meget anvendelig bluse, perfekt til det omskiftelige danske sommervejr.

sommerbluse

Jeg har strikket blusen i ren uld og med pinde nr. 3½. Jeg er meget glad for tøj i ren uld, da ulden er med til at regulere kropstemperaturen. Blusen kan også strikkes med andet garn, hvis du ikke har det så godt med uld på kroppen. Jeg tror at en bomuld/uld blanding eller alpaca vil være fint, bare opskriftens løbelængde og strikkefasthed overholdes. Prøven i glatstrik med pind nr. 3½ er på 25 m x 34 p = 10 x 10 cm.

Opskriften til blusen kan du finde på https://www.stylestrik.dk/vare/kortaermet-bluse-med-saddelskulder-strikkeopskrift/. Nå du har betalt for opskriften, bliver den sendt direkte til din mailboks, og du har mulighed for at printe den ud.

Opskriften er udarbejdet til størrelse 36 – 44.

saddelskulder

Blusen strikkes oppefra og ned, der startes med to skulderstykker til saddelskulder. Billedet til højre viser skulderstykket med den smarte overgang til ærmet.


ribkant

Billedet til venstre viser den nederste kant, her er der brugt et fint og enkelt hulmønster, kombineret med rib. I ribben er retmaskerne strikket i drejet ret. Dette giver ribben en tydelig struktur. Samme rib strikkes til hals og ærmekanterne.

Blusen er ikke svær at strikke. Har du basisviden til strikning, som at strikke ret og vrang, drejet ret samt at strikke to masker sammen, kan du nemt følge opskriften. Desuden er der brug for at kende til vendemasker/vendepinde. Jeg har strikket vendemaskerne ved at lægge garnet løst om den maske, der skal vendes. Når masken skal strikkes igen, strikkes omslaget sammen med masken.

Du kan strikke blusen i alle farver, både mørke og lyse. Ribmønstret bliver fint synligt, også i mørkt garn. Eller måske har du lyst til at strikke en stribet model?

Blusen har en god pasform. Du kan også nemt regulere længden på blusen og strikke den længere eller kortere, alt efter hvad der passer bedst til dig.

Find mere information på https://www.stylestrik.dk/vare/kortaermet-bluse-med-saddelskulder-strikkeopskrift/.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.