September-Jakke

Jakke med skulderstykke på tværs

3 dekorative mønstre

Jeg vil kalde jakken for September-Jakke, fordi opskriften lige er udkommet, og det passer perfekt til at strikke jakken om efteråret. Selvom det er meget oplagt i september og de andre efterårs måneder at have en strikket jakke i ren uld, er den også meget anvendelig i de andre årstider. Lune jakker kan bruges året rundt, for eksempel en kølig sommeraften eller til en frisk travetur ude i naturen, eller bare en af de dage, hvor man har brug for at putte sig i noget lunt strik.

Jeg har strikket jakken i ren uld, Fuchswolle fra Finkhof. Men du kan også bruge et andet godt garn med samme løbelængde og strikkefasthed.

Opskriften finder du på Stylestrik: https://www.stylestrik.dk/vare/jakke-med-skulderstykke-paa-tvaers/. Her finder du også flere infomationer om størrelser, strikkefasthed, garnforbrug mm.

Jakken er strikket fra højre ærme og fortsætter hen over skulderen, det øverste af ryggen og forstykkerne og til sidst venstre ærme. Derefter strikkes kroppen oppefra og ned. Til sidst strikkes kanten med den flotte krave.

God pasform

I designet er der anvendt 3 forskellige mønstre – et strukturmønster i ret og vrang på ærmerne og tværs over skuldrene, et enkelt fletmønster på kroppen og et fint kantmønster til kanterne og kraven.

Jeg er ret begejstret for det naturfarvede garn, som har nogle rødlige islæt. Jeg synes, at navnet “Fuchswolle” passer fint (Fuchs er ræv på tysk). Forhandleren skriver, at det drejer sig om en gammel fårerace, som de ønsker at bevare. Men jeg har også set jakken blive strikket i andre uldkvaliteter, hvor den bliver rigtig pæn, også i mørke farver.

Har du basale kendskaber til strikning, er jakken ikke svær at strikke. Desuden kan du nemt justere længden. Det er absolut en model, som jeg kan anbefale.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.