Leg med farver

Som regel synes jeg, at det er for kedeligt at strikke det samme to gange. Men her har jeg gjort en undtagelse og strikket sjalet i en helt anden farvekombination.

Det gør virkelig en stor forskel og giver et helt andet udtryk, når sjalet strikkes i en anden farve kombination.

Det første sjal har jeg strikket i de friske gule og grønne farver. Sjalet er beskrevet et andet sted her på hjemmesiden. Sjalet har en god størrelse og er meget anvendelig. Derfor besluttede jeg at strikke strikke et sjal til efter samme mønster, men med nogle helt andre farver. Jeg valgte sorte og grå toner.

Begge sjaler er strikket i Kauni garn, som har meget lange farveskift og bløde overgange mellem farverne. Jeg blev meget fascineret af, hvordan det sorte går over i forskellige grå toner og bliver mere og mere lys, næsten hvid og efterhånden blivere mørkere igen og ende i sort. På sin vis er sjalet ligeså festligt i de grå toner, som i de grønne og gule. Det afhænger nok af humøret og af tøjet i øvrigt, hvilket sjal der foretrækkes.

Du kan finde opskriften her: http://www.stylestrik.dk/produkt/sjal-paa-tvaers-strikkeopskrift/

Det kunne også være spændende at strikke sjalet i helt andre farver. Måske skulle man også prøve et helt andet garn med nogle helt andre farveskift? Her skal man bare være opmærksom på at garnet passer nogenlunde til strikkefastheden og løbelængden til garnet i opskriften.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.