Taske af gammel trøje

En af mine gamle trøjer var blevet for slidt efterhånden. Den blev til en flot taske. Det er dejligt, at min gamle trøje kunne genbruges, og jeg er meget glad for resultatet.

For mange år siden havde jeg strikket Inka jakken efter Marianne Isagers bog “Inka”. Det var en af mine foretrukne trøjer, som jeg var rigtig glad for. Efterhånden blev ærmerne så slidte, at de ikke kunne repareres mere. Så fik trøjen en tur i vaskemaskinen på et 40 graders bomuldsprogram. Det var nok til at trøjen filtede til næsten halv størrelse.

Trøjen var oprindelig rundstrikket og klippet op til lynslås. Derfor kunne jeg nemt klippe et lige stykke under ærmerne. Stykket blev vendt, så den nederste kant på min trøje blev til den øverste kant på tasken. Jeg har syet taskens sømme med små zig zag sting i siderne og i bunden. Desuden blev sømmene forstærket med overlock.

Jeg har syet et foer med en ekstra lomme i samme størrelse som ydertasken. Hankene er af gjord bånd og lukningen består af en rest sort snor, som blev syet sammen op til knaphullet.

Min gamle trøje er nu blevet genbrugt og forvandlet til en flot taske. Det bliver spændende, hvor mange år den kan holde nu?

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.