Sommerjakke – med garn af plantefibre

God og meget anvendelig sommerjakke. Den er behagelig at have på, og den er perfekt til det omskiftelige danske sommervejr.

Rummelig og løstsiddende sommerjakke

Jeg fik en forespørgsel om at strikke en jakke, hvor der var god plads i, samtidig med at den skulle sidde godt. Jeg tog udfordringen op, og jeg er faktisk blevet ret stolt over resultatet.

Det blev til en sommerjakke. Det er hvad jeg kalder den, fordi den er strikket med garn af plantefibre, behagelig at have på en kølig sommerdag. Men egentlig kan den bruges hele året rundt. Garn af plantefibre behøver ikke kun være forbeholdt til sommerbrug.

Modellen egner sig bedst til de lidt større kvinder. Derfor har jeg skrevet opskriften til størrelserne L, XL og XXL. Du kan finde opskriften her: https://www.stylestrik.dk/vare/sommerjakke/

Jakken er strikket nedefra og op. Der strikkes et enkelt hulmønster ved den nederste kant og ved ærmekanterne. De smalle forkanter og halskanten strikkes på til sidst.

Jakken er strikket med Scarlet by Permin, som består af 58 % hør, 26 % viskose og 16 % bomuld. Garnet er meget glansfuld. Desuden er garnet spundet noget ujævnt, hvilket giver det strikkede et fint udtryk og overflade. Jeg har strikket med pinde nr. 3½ og nr. 3 til kanterne. Selvom garnet er lidt ujævnt er det nemt at strikke med. Jeg kan forestille mig, at jakken også vil se pænt ud i et mere jævnt garn, for eksempel i en uld/ bomuldsblanding.

Jeg vil skrive det igen, at det er meget vigtig altid at lave en strikkeprøve først, da alle strikker forskelligt. Bruger du et andet garn, skal du desuden være opmærksom på, at garnets løbelængde og din strikkefasthed er nogenlunde det samme som angivet i opskriften.

Kant med blondemønster

Du kan se flere oplysninger om strikkeopskriften på Stylestrik: https://www.stylestrik.dk/vare/sommerjakke/. Det kunne være spændende at se, hvordan din udgave af sommerjakken bliver.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.