Stort sjal i dominostrik

Jeg er glad for alle former for sjaler og synes slet ikke, at man kan få nok af dem. Dette blev til et dejlig lunt sjal, lige til at putte sig i.

Sjal i dominostrik

Sjalet kan nemt holdes sammen med en nål og kan bruges som poncho. Sjalet er også meget anvendelig indendørs, lige til at putte sig i foran fjernsynet eller med en god bog.

Sjalet er strikket i retstrik på pinde nr. 4. Der skal bruges en del garn til retstrik, men det gør også at sjalet bliver rigtig varm. Jeg er blevet inspireret af P.O. Nikolajsens bog “Sjaler i dominostrik”. Da jeg ville bruge mine garnrester, har jeg brugt flere farver end i opskriften. Jeg har brugt ca. 150 g af det røde garn, og næsten 100 g af hver af de andre farver.

dominostrik med store firkanter

Der begyndes med den nederste store firkant, og der opslås et x antal masker, ulige tal. Der strikkes kantmaske på begge sider. Indtagninger laves ved at strikke de 3 midterste masker sammen på hver pind fra retsiden. Den midterste maske kan fremhæves – som her – ved at strikke masken vrang fra vrangsiden. Se desuden tips her på siden om sammenstrikning af 3 masker.

Striberne er strikket med 4 riller, dvs. 8 pinde, i hver farve.

Når den første store firkant i rødt, gråt og brunt er strikket færdigt, opsamles masker til den lille firkant i venstre side i grønt garn. Der strikkes det halve antal masker op fra midten af siden, samt opslås en midtermaske og det samme antal masker som siden. Den lille firkant strikkes på samme måde som den store. Til firkanten i den højre side startes med at opslå masker og opsamle fra firkanten bagefter. På denne måde strikkes hele sjalet ved at strikke nye firkanter på. Øverst strikkes trekanter i stedet for firkanter, hvilket giver en lige kant ved halsen.

dominostrik, 5 farver

På sidste billede vises hele sjalet udbredt.

Det er sjovt at strikke med denne teknik. Der er rigtig mange muligheder for at lave sit eget design.

Share Button

2 comments

    • Linda on October 12, 2015 at 5:51 am
    • Reply

    Kan få maske antallet af vide

    1. Der henvises til P.O.Nicolajsens bog “Sjaler i dominostrik”

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.