Varm vest med V-udskæring

En dejlig lun vest, der varmer godt over skuldrene og ryggen. Den er perfekt i overgangstiderne eller på en kølig morgen og aften.

vest med vævestrik

Vi har haft nogle dejlige septemberdage med sommervarme. Man kan også godt mærke, at dagene er blevet kortere og der er køligere både morgen og aften. Her er det rart lige at putte sig i en varm vest og holde skuldrene og hofterne varme.

Vesten er strikket i et stykke. De korte ærmer er strikket sammen med stykket, og kanterne i retstrik er strikket på til sidst.

Den flotte grønne farve er brugt i den nederste kant og i et mønster med hævemasker, sammen med en beige farve. Herefter overtager den natur brune farve, som i starten fortsætter i mønstret med hævemasker og derefter i glatstrik.

Kanten på v-udskæringen er strikket i et andet mønster med hævemasker. Denne gang med beige og grøn.

Vesten er strikket i et forholdsvis tykt garn på pinde nr. 4½. Jeg har brugt 300 g brun, 100 g grøn og knap 100 g beige uld. Garnet er i ren uld, som giver en meget behagelig varme.

Vesten er nem og hurtig at strikke. Har du ikke strikket mønster med hævemasker før, er her en oplagt mulighed for at lære denne teknik. Jeg kalder det for mønster med hævemasker. Andre steder bliver den samme teknik kaldt for vævestrik. Jeg ved ikke, hvad der er den “rigtige” betegnelse, men for mig er det mest logisk med navnet “hævemasker”, da maskerne bare bliver løftet over på højre pind.

Du kan finde opskriften på http://www.stylestrik.dk/produkt/strikkeopskrift-varm-vest-v-udskaering/.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.