Vest med rund bærestykke

Denne vest bliver helt sikkert en af mine favoritter. Den er let og lun, ideel til at varme om skuldrene og hofterne.

Lang vest

Vesten er strikket i et forholdsvis tykt, naturfarvet garn på pinde nr. 6.  Jeg har brugt næsten 300 g garn til hele vesten. Garnet hedder “Hanne Garn” og er en blanding af gotlænder, finuld og merino. Det er lunt og meget blødt.

Opskriften stammer fra Ingelise, nr. 2, 2008.

Vesten er strikket i et stykke, oppefra og ned. Det gør det nemt evt. at ændre pasformen. Også forkanterne er strikket med samtidigt. Der skal altså ikke samles masker op til forkanterne til sidst.

Bærestykket er strikket i ribstrik, med udtagningspinde i ret. Efter der er lukket af for vingeærmet, slås nye masker op til ærmegabet, og der fortsættes i glatstrik ,dvs. ret på forsiden og vrang på bagsiden. Kanterne er strikket ret, både på for- og bagsiden.

Jeg har fulgt opskriften og strikket seks knaphuller. Men det vil sikkert også være pænt, hvis man kun strikker tre eller fire knaphuller, eller måske også otte knaphuller til hele forkanten.

Jeg plejer ikke at strikke så meget på tykke pinde, da jeg som regel synes at det strikkede bliver for tungt. Men denne vest er dejlig let og luftig, og alligevel meget lunt. – Og den er hurtig strikket!

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.