Halsrør i multipatent

Skøn halsvarmer, som er blød, let og samtidig luner godt om halsen eller skuldrene. Den er ideal til at have med i tasken.

Halsrør/ sling

Halsrør, halsvarmer, sling eller halsedisse – der er forskellige navne, allesammen betegnelse for et dejligt stykke beklædning, som varmer om halsen og skuldrene. Denne halsvarmer har i hvert fald en størrelse, som kan passe over skuldrene eller slynges to gange rundt om halsen, eller måske bare tages på, som vist på billedet.

Halsrøret er strikket rundt i multipatent i to kvaliteter garn. Det mørke garn er et lacegarn af uld og viskose, som tilføjer fin glans til strikket. Det andet garn er tynd ren uld.

Opskriften er fra Nancy Marchants bog “Multipatent – elegante mønstre til håndstrik”, Turbine 2018. Jeg har brugt almindelig krydsopslagning med det lyse garn, hvilket giver en lys kant forneden. Jeg har lukket af med det mørke lacegarn og derved fået en mørk kant foroven. Det er en sjov teknik at strikke multipatent, og det er slet ikke så svært, når man lige har fået rytmen. Bogen giver en rigtig god vejledning i ord og billeder, hvordan mønstrene skal strikkes.

Jeg kan godt lide at dette mønster giver to pæne sider, både retsiden og vrangsiden kan vises frem. Patentstrikket gør det strikkede let og luftigt. Halsrøret er lunt at have på, og det er let at have med i tasken.

Jeg vil helt sikkert prøve flere mønstre i multipatent.

lys opslagskant
Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.