Haslev sjalet

Sjalet er specielt designet til Strikkefesten i Haslev d. 12. marts 2016.

striber og blondekant

Jeg glæder mig til at deltage i Strikkefesten i Haslev. Jeg synes, det var en rigtig god ide, at der til denne begivenhed blev lagt en ny opskrift ud på et fint og stort sjal. Det måtte prøves med det samme.

Sjalet et designet af Charlotte Kaae. Opskriften kan findes på Facebook under Strikkefest Haslev.

Jeg har valgt at strikke sjalet i alpaca garn fra Vallebækhus, som består af 80% alpaca og 20% merino uld. Jeg har strikket med en lang rundpind nr 4½. Jeg har brugt 300 g brun og ca. 50 g hvid garn.

Sjalet er nemt at strikke. Det indeholder nogle gode detaljer, f.eks. et centreret sjalsopslag.

Der startes oppefra med 3 masker. Ellers er der retriller hele vejen, med 4 nye masker på hver anden pind. Til sidst strikkes blondekanten på.

Det var egentlig min mening at strikke sjalet helt ensfarvet, men efter rækkerne var blevet lange, syntes jeg alligevel at der skulle lidt mere afveksling til i form af lyse striber. Det har jeg ikke fortrudt.

Jeg synes også, at sjalet vil blive for stort og for tungt, hvis jeg skulle have 359 m på pinden inden blondekanten, som det står i opskriften. Jeg begyndte på blondekanten efter jeg havde 311 m på pinden.

Til blondekanten tegnede jeg et skema med symboler. Det gjorde det nemmere for mig at finde rytmen i mønstret. Omkring rundingen i spidsen af sjalet tog jeg 3 m ekstra op.

Så var det bare en tur i vaskemaskinen og udspænding af kanten.

Jeg tror, det bliver et sjal, som kommer til at hænge på mig.

fin blondekant

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.