Hue med japanske strikkemønstre

Det er sjovt og lidt udfordrende at strikke med japanske mønstre. Derfor er det oplagt at starte med mindre projekter.

Japanske flet- og hulmønstre

Min opgave var at strikke en hue, som passer til den pinkfarvede pompon. Jeg fandt et strømpegarn fra Landlust i matchende farver og derefter mønstret “Hat with Crossed Stitches an Lace” fra Hitomi Shidas bog “Japanese Knitting Stitch Bible”. Det var lidt den omvendte rækkefølge, men resultatet blev meget fin.

Da huen skulle strikkes til et barn, passede det fint at mit garn var lidt tyndere end angivet i bogen. Mønstret er desuden meget elastisk, så huen kommer til at sidde godt i flere størrelser.

Jeg har ændret lidt i ribkanten, som jeg har strikket med skiftevis 1 drejet ret og 1 vrang, mens der i opskriften stod 2 drejet ret, 2 vrang. Men ellers har jeg fulgt opskriften. Det er ikke så svært at strikke dette mønster – der er andre mere indviklede mønstre i bogen. Men det er heller ikke strik til fjernsyn. Mønstret kræver en del koncentration. Til gengæld er det sjovt at strikke og sjovt at følge med, hvordan mønstret bliver.

Jeg var lidt spændt på, om mønstret vil have samme virkning med et farveskiftende garn. Jeg synes at det bliver lidt mere utydelig end modellen i bogen, som er strikket med et ensfarvet og jævnt garn. Mønstret træder dog stadig tydelig frem i min model og giver en god effekt.

Jeg kan bestemt anbefale at prøve kræfter med de japanske mønstre. Det er ikke sidste gang jeg har prøvet det.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.