Hue og halstørklæde i soyagarn

Et dejlig blødt og lunt sæt til den kølige årstid.

Fletmønster og ribkanter

Selvom der lige nu er et par varme sommerdage, ved vi at dagene allerede er blevet meget kortere igen, og de kølige tider nærmer sig hurtigt. Jeg tror ikke, at det er for tidligt at begynde nu med at strikke huer og halstørklæder. Så er de klar, når kulden sætter ind.

Både huen og halstørklædet er strikket i soyagarn, som består af 70 % uld og 30 % soyafibre. Til kanterne har jeg brugt en rest naturhvidt alpaca. Sættet er strikket på pinde nr. 4. Du kan strikke sættet i et andet garn, bare det har samme strikkefasthed og løbelængde.

Jeg kan godt lide farveskiftet i soyagarnet med de forskellige blå nuancer. De hvide kanter i alpaca giver en frisk kontrast til de blå farver.

Begge dele har jeg strikket i et nemt fletmønster, med rib i kanterne og i siderne på halstørklædet. Fletmønstret gør det strikkede meget elastisk og giver det fylde. Det betyder også, at det luner godt om halsen og ørerne.

Du kan finde opskriften på http://www.stylestrik.dk, hvor du også får en udførlig vejledning til at strikke huen og halstørklædet.

Halstørklædet måler ca. 98 cm. Du kan nemt strikke det meget længere, hvis du ønsker det. Mønsterrapporten skal bare gentages, indtil du når den længde, som passer dig.

God fornøjelse!lunt om halsen

god pasform

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.