Let og luftig tørklæde

Fint tørklæde i uld og hør.

Dette tørklæde vejer næsten ingenting. Jeg har strikket det i totrådet litauisk hør og tyndt uld, som jeg havde tilbage efter sommerblusen med bladmønstret.

Mønstret er fra Håndarbejdsbladet – i tråd med tiden, nr.1, 2010. Håndarbejdsbladet udkommer desværre ikke mere, men måske kan man låne et eksemplar på biblioteket.

Tørklædet er strikket på langs med skiftevis 5 rækker i uld og 1 række i hør med omslag. Mit garn er noget tykkere end det, der er blevet brugt i opskriften. Jeg tror også, at mit tørklæde er blevet lidt større end det, der er vist i bladet. Tørklædet er meget lang, når det er strikket færdigt. Det bliver derefter valket til en passende tæthed og størrelse.

For at være sikker på, at mit uldgarn kan filte, strikkede og filtede jeg en lille prøve i starten. Det ville være for ærgerligt at strikke hele tørklædet, hvis det viste sig, at ulden ikke kan filte.

Share Button

3 comments

  • Marianne on December 7, 2015 at 12:45 pm
  • Reply

  Kan du bestilles til at strikke sådan et i sort til min kære mor?

  • Ane Lena Fussing Rosbach on March 29, 2019 at 2:02 am
  • Reply

  Hejsa her er hvad jeg fandt. Der findes et arkiv på nettet
  http://altomhaandarbejde.dk/dk/strikkemagasin/arkiv

  1. Tak for din kommentar. Jeg kan desværre ikke logge på siden, da det kun er medlemmer der har adgang

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.