Sjal i mohair og silke

sjal med zigzag mønsterSjalet i en mohair/ silke blanding er dejlig lunt og vejer næsten ingenting.

Jeg er en af dem, der ikke kan få sjaler nok. De kan bruges til alt og til mange lejligheder.

Til dette sjal har jeg kun brugt knap 100 gram af det fine garn, der består af 70% mohair og 30% silke. Selvom garnet er forholdsvis dyrt, bliver det ikke særlig dyrt at strikke sjalet, da der skal bruges meget lidt garn.

Jeg er blevet inspireret af et mønster, som jeg fandt i bogen “Strik ponchoer, capes, tørklader og sjaler” af Politikens Forlag.

Sjalet strikkes på rundpinde, jeg har brugt nr. 7. Der strikkes oppefra midten, begyndende med  17 masker. Mønstret og optagningerne strikkes fra retsiden, mens der strikkes kun vrangmasker på vrangsiden. Mønsterrapporten på det enkle zigzagmønster gentages otte gange. Udtagningerne foretages de samme steder, hvorved afstanden mellem bølgerne elle zigzagerne bliver større og større.

Jeg er begyndt hver ny stribe med en hulrække og har strikket 10 rækker med en farve. De to sidste striber er dog mindre, den røde er kun på 8 rækker og den lyse på 3 rækker. Det var lige, hvad jeg havde garn til, uden at strikke halve rækker med en farve. Jeg synes egentlig, at det giver en god afslutning, at de sidste zigzagstriber ikke har samme bredde som de andre striber.

Mohairsjal med zigzagmønster

Det er et fint sjal, lige til at bruge både til hverdag og til fest.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.