Sjal med mønsterbort og striber

Inspirationen til dette dejlige sjal kommer fra de færøske sjaler. Der er en bred mønsterbort med et dekorativt hulmønster. Et midterstykke og skulderindtagninger giver en god pasform rundt om skuldrene.

Sjalet er strikket i et tyndt 2-trådet garn, Isager Tvinni, 100 % ren uld, på pinde nr. 5. Derfor bliver sjalet let og lunt. Det vejer kun ca. 125 g, det gør det nemt at have sjalet med i tasken.

Sjalet måler ca. 70 cm i højden og ca. 170 cm fra spids til spids.

Det er strikket glat med kanter i retriller samt en stor bort med et dekorativt hulmønster. Desuden strikkes et enkelt hulmønster ved de lange kanter.

Sjalet er strikket nedefra og op. Der er rigtig mange masker på de første pinde, og der skal lidt tid og tålmodighed til at strikke de første pinde. Jeg plejer at strikke sjaler fra nakken og ned, hvor jeg har de lange pinde til sidst. Derfor var det lidt af den omvendte verden, men faktisk meget sjovt, at strikke sjalet på denne måde. Når mønsterborten er strikket, er der allerede strikket over halvdelen.

Sjalet er strikket i glatstrik. Striberne har jeg valgt at strikke i afstemte farvenuancer. Jeg har brugt rester fra mit garnlager. Det kunne være spændende at se sjalet strikket op i helt andre farvekombinationer.

Du kan finde opskriften på http://www.stylestrik.dk/produkt/strikkeopskrift-stribet-sjal-moensterbort/.

Til sidst skal sjalet vaskes eller i hvert fald lægges i blød. Jeg bruger den gammeldags “centrifugering” ved at rulle det våde strikketøj ind i et håndklæde og forsigtig presse vandet ud. Derefter tørres sjalet flat og udspændt i de rigtige mål.

Det bliver sikkert et af mine yndlings sjaler.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.