Stort sjal med hulmønster

Et rigtig stort og fint sjal i uld og mohair og med et symmetrisk hulmønster

Hulmønster og blonde

Selvom sjalet er meget stort, har det ikke taget så lang tid at strikke det. Det er strikket med to tråde uld på tykke pinde. Samtidig har det været spændende at følge, hvordan det strikkede nu bliver. Så der bliver ofte strikket et par pinde mere for lige at se, hvordan sjalet nu ser ud. Men det færdige resultat kan først rigtig betragtes, når sjalet er vasket og spændt ud.

Opskriften er fra Hjemmet 5, 2020. Sjalet er strikket med 2 tråde garn, en tråd uld og en tråd silk/mohair, og med rundpind nr. 6. Jeg har brugt 200 g Dansk Pelsuld 8/2, farve fersken, og 100 g mohair/silk by Canard, brushed lace, farve fersken. Jeg var meget i tvivl, om den noget lysere tråd i mohair/silk vil matche den noget mørkere og melerede pelsuld. Men jeg er godt tilfreds med resultatet. Den lyse tråd er med til at give sjalet er mere lyst og sommerligt skær.

Sjalet strikkes oppefra, midt fra ryggen, med udtagninger i siderne og i midten. Det er startes med 5 masker. Derefter følges diagrammet med hulmønster. Sjalet er ikke så svær at strikke, som det er annonceret i Hjemmet, men det kræver noget koncentration. Da mønstret er meget symmetrisk, er det forholdsvis nemt at se, når der er strikket en fejl. Jeg sætter en markør efter hver rapport, så bliver det nemmere at opdage fejlen.

Jeg har “kun” gentaget rapporten 5 gange, og ikke 6 gange, som det står i opskriften. Så ville sjalet blive alt for stort til mig. Den har for mig en god størrelse til at putte sig i. Jeg tror faktisk, at det er en af mine største sjaler. Det er dejligt at have et udvalg af forskellige sjaler i forskellige størrelser. Der kan bruges et godt sjal til mange forkellige lejligheder. Sjalet her, tror jeg, bliver en af mine favoritter.

udspændt efter vask

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.