Trekantet sjal med fint hulmønster

Sjalet vejer næsten ingenting og er let at have med i tasken.

Lace mønster Det er sjovt at strikke sjalet med det fine hulmønster. Det kræver lidt koncentration og hjernegymnastik, og jeg kan ikke strikke sjalet samtidig med at se fjernsyn.

Mønstret er fra en lille bog om fint strik med hulmønstre – “Lace stricken für Einsteiger” af Monika Eckert, Topp forlag. Der strikkes efter en strikkeskrift, som er nem at følge. Dog skal der lige markeres, hvilken række man er nået til.

Der begyndes fra midten med tre masker. Nu gælder det bare om at følge de seks rapporter i strikkeskriften. Her er indeholdt alle udtagninger, der giver den trekantede form.

Jeg har strikket med et meget tyndt uldgarn på pinde nr.4. Garnet skifter selv farve mellem blå, grønne og brune nuancer.

Udsnit af hulmønstretPå billedet ses nogle af de forskellige hulmønstre, der er brugt her.

Når sjalet er strikket færdigt, lukkes maskerne løst af (se artikel om løst aflukning her på hjemmesiden). Derefter vaskes sjalet og tørres udspændt med de mål det færdige sjal skal have. Jeg har lagt et stort håndklæde på en madras og sat sjalet forsigtigt fast med knappenåle. Jeg har først målt fra midten og ned og spændt det fast, derefter fra midten helt ud til enderne, så en lige linje foroven, og til sidst spidserne i siderne.

Nu er det bare om at bære sjalet med glade, som det står i den lille bog.

strikket i lace garn

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.