Babysokker til jul

Det er hyggeligt at strikke babysokker i julefarver, samtidig med at de er rigtig søde og anvendelige i den kolde årstid.

Det er et dejligt og hyggeligt projekt at strikke små sokker. De kan hurtig blive færdige til små advents- eller julegaver.

Sokkerne er strikket efter min tidligere opskrift på babysokker, som findes på http://www.stylestrik.dk/vare/strikkeopskrift-babysokker/. Denne udgave af babysokkerne er strikket med rødt og gråt strømpegarn og med strømpepinde nr. 2½. (Jeg er vant til at strikke med strømpepinde, men du kan sikkert også bruge magic loop). Opskriften findes i størrelserne ca. 3 måneder til 9 – 12 måneder.

Sokkerne er strikket på den “gammeldags” måde, oppe fra skaftet og ned til spidsen. De er strikket med timeglashæl, som jeg synes egner sig rigtig godt til de små strømper.

Ribkanten er en elastisk rib med skiftevis 2 ret og 2 vrang. Der er strikket 2 omgange med rød og 2 omgange med grå, indtil skaftet har den ønskede længde. Striberne på foden består af 1 omgang med rød og 3 omgange med grå. Jeg har valgt at strikke en grå hæl og en rød spids, men de vil sikkert også blive festlige med en rød hæl og grå spids, eller måske også rød hæl og rød spids. Der er faktisk mange muligheder, bare ved at anvende 2 farver.

Måske er du blevet inspireret til også at strikke fine små sokker og bruge dem som gaver til de allermindste?

God fornøjelse!

 

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.