Sjal med lukning

Ren luksus i kidmohair! Sjalet forener fordelen fra en poncho og et sjal. Lukningen på forstykkerne sørger samtidig for fri bevægelighed.

For flere år siden har jeg haft et sjal, som jeg har været rigtig glad for. Det havde et bredt stykke hen over ryggen og to forstykker, der kunne lukkes ved at den ene del trækkes gennem et hul foran. Da jeg forgæves har ledt efter opskriften, har jeg designet et sjal selv med udgangspunkt i et rygstykke, som minder om en poncho og to forstykker, som kan lukkes foran. Lukningen på mit nye sjal er forbedret, da hullet er blevet erstattet af en lukning, som det højre forstykke kan trækkes igennem.

Jeg er ret stolt over resultatet. Derfor har jeg skrevet opskriften ned, og den kan findes på http://www.stylestrik.dk/vare/sjal-med-lukning/.

Jeg har strikket sjalet i det fineste kidmohair fra Karin Louw på pinde nr. 5. Jeg har brugt ca. 200 g til hele sjalet, samt en lidt tykkere rest hvidt mohair/ uld fra Onion, som jeg havde liggende. Garnet af kidmohair har en løbelængde på ca. 350 m/ 100g og strikkefastheden i glatstrik på pinde nr. 5 er: 18 m x 22 p = 10 x 10 cm. Du kan strikke sjalet med et andet godt garn med en tilsvarende løbelængde og strikkefasthed.

Hulmønstret er nemt at strikke. Jeg kan bedst lide at strikke efter diagram. Men jeg ved at der er mange, som hellere vil strikke efter en beskrivelse. Derfor har jeg taget begge dele med i min opskrift.

Ryggens mønster starter nedefra, og rapporten bliver gradvist mindre.

Derefter tages masker op i siderne, og hver side strikkes for sig. På venstre forstykke strikkes en lukning samtidig med.

Ønsker du sjalet større, kan du strikke en ekstra rapport i ryggen, både i bredden og i højden. Samtidig kan forstykkerne strikkes længere.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.