Elegante Pulsvarmere

Mangler du en julegave? Her får du et tip om at strikke nogle fine pulsvarmere med hulmønster, der vil glæde din familie eller venner.

Enkelt hulmønster

Jeg har strikket pulsvarmerne i strømpegarn og med pinde nr. 3. Du kan også bruge tynd uld eller alpaca, der skal strikkes med pinde nr. 3 eller 3½.

Pulsvarmerne er strikket på tværs og i retstrik. Ideen er taget fra kataloget fra firmaet “Schäfereigenossenschaft Finkhof eG”

Der slås 40 masker op, eller flere hvis du vil have pulsvarmerne længere. Strik 2 rækker ret. Hulmønstret strikkes på alle ulige pinde, de lige pinde strikkes ret. I 3.række startes hulmønstret efter 24 masker. Hulmønstret strikkes ved at lave et omslag og strikke to masker sammen pinden ud, sluttende med et omslag og to masker ret. Derved får du 1 maske mere på pinden. Dette gentages 3 gange på de ulige rækker, dog startes hulmønstret 3 masker senere hver gang.

I 12. række lukkes 4 masker, så du er tilbage på 40 masker. Mønstret begyndes forfra, indtil den ønskede længde. Pulsvarmerne syes sammen til sidst.

Jeg synes, at det er en rigtig god ide at kombinere retstrik med et hulmønster. Der findes mange mønstre på kantafslutninger, som kan bruges til pulsvarmere.

Pulsvarmere med bladmønster

Her har jeg brugt et rude og bladmønster. Jeg har forlænget mønstret med 10 masker i retstrik, sådan at alle ulige rækker begynder med 10 masker mere, og de lige rækker slutter med 10 masker mere.

Mønstret er fra Nicky Epsteins bog “Bündchen und Bordüren”.

Du kan prøve dig frem med andre kantafslutninger. Der findes mange kanter, der vil give et flot resultat.

God fornøjelse!

Share Button

1 ping

  1. […] Hvis du mangler en hurtig og god ide til f.eks. en julegave, som Regina skriver, så er her et oplagt valg strikket i strømpegarn med pinde nr. 3. Muffedisserne er strikket på tværs og i retstrik. Du kan læse vejledningen og strikkeopskriften til de flotte muffedisser her. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.