Fingervanter til mobilbrug

Et par dejlige vanter, der holder fingrene varm, når du er ude at fotografere eller bruge din mobil.

Fingervanter med hætte

Vanterne er strikket som fingervanter med korte fingre, og med en hætte.

Jeg har strikket vanterne i naturhvid og mørkeblå strømpegarn. Ribkanten er strikket med pinde nr.3, alt andet med pinde nr. 3½.

Opskriften stammer fra bogen “Strikkelyst” af Lilly Secilie Brandal og Bente Myhrer.

Der slås 48 masker op på strømpepinde nr. 3, og der strikkes rib, to ret, to vrang. Derefter skiftes til pinde nr. 3½, og der strikkes mønsterstrik med to farver. Vær opmærksom på, at begge tråde løber jævnt med på bagsiden. Når der strikkes flere end 3 eller 4 masker med en farve, skal trådene snos om hinanden. Dette gøres for at undgå for lange tråde på bagsiden. Jeg synes, at det er vigtigt, specielt for vanter, da fingrene ikke skal hænge fast i trådene, når man tager dem af og på.

Der strikkes ligesom almindelige fingervanter. Til tommelfingeren sættes 8 masker på en sikkerhedsnål, og der slås 8 nye masker op. Der strikkes vrangmasker på pind nr. 3 og 4 et par runder før der strikkes fingrene, for at markere hvor hætten begynder. Når der er strikket fingrene, optages 24 nye masker i vrangmaskerne fra før, der opslås 24 nye masker = 48 masker. Så er du klar til at strikke hætten.

Til tommelfingeren strikkes på samme måde, dvs. en kort finger med en markering af vrangmasker, hvor hætten til tommelfingeren skal begynde. Strik en lille hætte.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.