Hvide pulsvarmere med perler

Jeg er blevet rigtig glad for at strikke pulsvarmere, eller håndledsvarmere eller muffedisser, som de også bliver kaldt indimellem. De luner fint netop om håndleddet og hånden, mens fingrene er frie.

Pulsvarmere kan bruges til mange forskellige lejligheder. Denne model, med den lyse uld og de sorte perler, egner sig både til fint tøj og almindelig hverdagstøj. Men jeg vil nu ikke bruge de fine pulsvarmere til havearbejde.

Jeg har strikket pulsvarmerne på strømpepinde nr. 2, i 100% ren ny uld og med sorte glasperler.

Først sættes perlerne på garnet. Her er brugt ca. 270 perler til en pulsvarmer. Perlerne skubbes foran det strikkede, mens de efterhånden bliver strikket ind efter mønstret.

Der opslås 44 masker og der strikkes retriller, dvs. der strikkes ret både frem og tilbage. Perlerne strikkes ind på vrangsiden og bliver synlige på retsiden. Tråden skal strammes godt til, sådan at de ikke smutter ind på bagsiden i stedet. Perlerne strikkes ind efter et tællemønster.

Mønstret her har jeg fundet i Monika Ständeckes bog “Perlenstaucher, Stulpen, Stutzen, Strickanleitungen mit Geschichte”. Som titlen siger, er bogen fyldt med strikkeanvisninger på historiske pulsvarmere, som der er fundet i forskellige egne af Tyskland. Denne model er en af de nemmere med et forholdsvis enkelt mønster. Når jeg er kommet lidt mere i træning med at strikke perler ind, vil jeg forsøge mig med et mere kompliceret mønster, evt. med perler i flere farver.

Når pulsvarmerne er strikket færdig, syes de sammen til en ring. Der hækles musetakker i den øverste kant. Jeg har lavet dem ved at hækle en fastmaske og 4 luftmasker, hvor der skubbes en perle ind i den 2. luftmaske. Takken dannes ved, at der efter den 4. luftmaske hækles en kædemaske i den 1. luftmaske. Spring 2 masker over og begynd på ny med en fastmaske.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.