Jakke med sjalskrave

Nu mangler der kun knapper på jakken i alpaca garn. Jeg vil tage jakken med ind i forretningen for at finde ud af, hvilke knapper der passer bedst. Der bliver brug for 3 knapper, som mindst har en diameter på 20 mm.

Mønstret er fra DROPS Design/ Garnstudio, og jeg har strikket jakken i det samme garn, som foreslået i mønstret. Kanterne og kraven er strikket i retstrik, mens bagstykket, forstykkerne og ærmerne er strikket i et nemt strukturmønster, hvor der skiftes mellem to ret og to vrang og hver 4. række i glatstrik.

Jeg kan godt lide, at kanterne og kraven strikkes samtidig med forstykkerne. Det sparer for en del arbejde med at sy de enkelte dele sammen. Desuden er ærmerne strikket på rundpind, hvilket gør at udtagningerne er nemme til at blive pæne i strukturmønstret. Også her er jeg fri for en kedelig sammensyning af ærmerne.

Til sidst er der hæklet en smal kant rundt om forstykkerne og kraven, med 3 knaphuller på højre side. Det bliver spændende at finde knapperne, da de lige skal sætte prikken over i-et.

Du kan finde mønstret på Garnstudios hjemmeside, www. garnstudio.com.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.