Hæklet blomst

Det er rart at fremstille nogle små ting ind imellem, som man kan hurtig blive færdig med. Jeg har hæklet et par blomster på et par timer. Jeg tror næsten, at jeg har brugt halvdelen af tiden til at forstå den engelske beskrivelse ar fremgangsmåden.Blomsterne egner sig fint til pynt på min nye Zarzo kurv.

Opskriften stammer fra Lesley Stanfields bog “100 flowers to knit & crochet”. Bogen er også udgivet på dansk nu med titlen “100 blomster i hækling og strik”. Det er sjovt, at hækle de små blomster af kædemasker og stangmasker, som samles på bagsiden. Til sidst hækles en lille ring af faste masker, som syes på.

Ved at fremstille små ting til pynt får man mulighed for at bruge sine små garnrester. Det er en kreativ proces i sig selv at dykke ned i kurven med alle små rester, sætte dem sammen og finde frem til sidst, hvilke der vil se bedst ud til netop blomsterne på kurven. Og så bliver det jo spændende, om forventningen passer til resultatet.

Share Button

2 comments

  • Amalie on December 3, 2013 at 5:46 pm
  • Reply

  Hej. Har du opskriften på blomsterne :)?

  1. Hej Amalie,
   Du kan finde opskriften i bogen “100 flowers to knit an crochet” af Lesley Stanfield – opskrift af blomsten Zinnia. Jeg tror også, at bogen er kommet på dansk nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.