Lille halstørklæde i entrelac

Det er en rigtig sjov strikketeknik og slet ikke så svært. Har du ikke prøvet at strikke entrelac før, er det en god ide at starte med et mindre projekt for at blive fortrolig med teknikken. Et halstørklæde er oplagt til det, og samtidig får du et meget anvendelig resultat.

Strikket flet – entrelac

Entrelac bliver også kaldt for neverkont. Jeg har valgt navnet entrelac i mine opskrifter, da jeg har indtryk af at den engelske betegnelse – lånt af det franske – er den mest almindelige efterhånden. Uanset navnet er jeg meget glad for teknikken. Den er bare god til at bruge sine garnrester. Samtidig giver flettemønstret nogle pæne produkter.

Jeg har strikket halstørklædet med garnrester i tynd uld og med pinde nr.3. Alle garnrester har en løbelængde på ca. 400 – 500 m/ 100 g. Jeg har brugt ca. 50 g af den mørkegrønne uld til kanterne og ca. 20 g af hver af de andre 5 farver.

Lær at strikke entrelac med guiden “Strik entrelac – sådan gør du (med billeder)”

Har du ikke prøvet at strikke entrelac før, har jeg lavet en udførlig guide på min blog på www.stylestrik.dk. Du kan finde guiden her. Du lærer at strikke en prøve i entrelac, og du får en grundig gennemgang med billeder, hvordan du strikker basistrekanter, tre- og firkanter fra vrangsiden og firkanter fra retsiden samt afslutningstrekanter.

Strikkeprøve i entrelac

Strikkeopskrift “Lille halstørklæde i entrelac”

Herefter er du klar til at strikke halstørklædet. Har du prøvet entrelac før, kan du direkte gå til opskriften på det lille halstørklæde. Med strikkeopskriften får du en detaljeret beskrivelse af fremgangsmåden. Du finder opskriften her.

Om farvevalg

Jeg er glad for at bruge mange farver, men du kan sagtens strikke entrelac med et mindre antal farver. I princippet kan du strikke entrelac kun med 1 farve. Bruger du flere farver, er her rige muligheder for at lege med farverne. Bruger du et ulige antal farver, vil du skiftevis få højrevendte og venstrevendte firkanter i samme farve – hvis du strikker med den samme farvefølge hele vejen. I strikkeprøven kan du for eksempel se at de hvide firkanter første gang vender mod højre, mens de hvide firkanter anden gang vender mod venstre. Bruger du et lige antal farver vil alle firkanter i samme farve vende den samme vej – forudsat at du bruger den samme farvefølge.

Er du ikke sikker på, hvordan dine farver spiller sammen, kan du lave en vikleprøve for at afprøve farvesammensætningen. Du kan bruge farver, som står i kontrast til hinanden, eller du kan sammensætte dine farver ud fra den sammen farveskala. Eller noget midt imellem, eller … der er rigtig mange muligheder.

Brug dine garnrester

Jeg har altid mange garnrester, som er tilovers fra andre strikkearbejder. Derfor er jeg glad for små projekter, som et halstørklæde, hvor garnresterne kan blive brugt på en god måde. Det er også en mulighed bare at strikke striber – og det er også pænt, men med strikketeknikken entrelac får du en ekstra mulighed til at strikke med dine garnrester og få et flot og unikt resultat.

God fornøjelse!

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.