Trekantet sjal – strikket fra den nederste spids i ryggen

Efter mange opfordringer har jeg udarbejdet et udførligt mønster til et trekantet sjal, som strikkes i et stykke fra den nederste spids i ryggen. Strikkeopskriften er lige udkommet på Stylestrik.dk.

Sværhedsgrad: Nem

Mønstret til det flotte sjal er meget enkel. Det består af et nemt hulmønster, som gentages. Udtagningerne strikkes i siderne, og kanterne strikkes på samtidig. Sjalet er i familie med det lille trekantede sjal, som findes her på siden.

Det behøver ikke altid at være meget komplicerede og indviklede mønstre for at det ser godt ud. Jeg synes at de enkle linjer understreger sjalets form og giver det et roligt og harmoniske udtryk. Faktisk synes jeg, det er rart og afslappende at strikke noget, hvor det bare kører derudaf. Desuden er det nemme mønster velegnet til den mindre erfarne strikker. Kan du strikke ret og vrang, lave omslag og strikke to masker sammen, kan du også strikke sjalet.

Jeg har udgivet opskriften på Stylestrik. Linket til opskriften får du her.

Garn med farveskift

Jeg har strikket sjalet i Kauni garn, som har lange og flotte skift mellem farverne. Du kan også strikke sjalet i andet garn med kortere farveskift, for eksempel strømpegarn. Rigtig eksklusiv vil det blive med håndfarvet garn. Det vil også se pænt ud, hvis du strikker sjalet med ensfarvet garn, så vil mønstret træde endnu mere tydeligt frem.

Kauni garnet er 100 % uld og bliver blødt efter vask. Det har en løbelængde på ca. 400 m/ 100 g. Jeg har brugt ca. 160 g til hele sjalet og strikket med rundpind nr. 4.

Bestem selv størrelsen

Strikkeopskriften er lavet sådan at du selv kan bestemme størrelsen på dit sjal. Hos mig var det faktisk garnet, som bestemte størrelsen. Jeg brugte 1 nøgle med ca. 160 g garn. Størrelsen kom til at passe mig fint. Sjalet måler ca. 68 cm fra nakken til den nederste spids. Når du er nået til den ønskede størrelse, skal du bare standse lidt før, fordi der skal strikkes en kant til sidst.

På denne måde kan du nemt variere opskriften og tilpasse den til dine behov.

Kant med retriller

Udførlig strikkeopskrift

Nogle strikkere har det bedst med at strikke efter diagram, andre synes at det er meget nemmere at strikke efter en tekst. Derfor er der både tekst og diagrammer. Det kan også give en bedre forståelse lige at sammenligne med teksten, hvis der er noget som er uklar i diagrammet – eller omvendt. Desuden giver strikkeopskriften en udførlig forklaring på hele fremgangsmåden.

Måske har du noget garn liggende, som kan bruges til sjalet, eller du “falder over” noget som vil egne sig rigtig godt til opskriften (som det sker for mig en gang imellem – at falde over et lækkert garn eller et godt tilbud!).

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.