Vest med vævestrik

Jeg er rigtig glad for at strikke med vævestrik, en sjov og nem teknik med mange muligheder.

Jeg har lavet en ny strikkeopskrift på en vest med vævestrik, begge udgaver af vesten er strikket ud fra det samme mønster. Begge veste er strikket i ren uld. Der er brugt en gennemgående farve som basisfarve i mønstret, mens de andre farver er forskellige rester af uldgarn. Du kan finde opskriften her.

Vesten er strikket oppefra og ned. Dette har flere fordele. Du kan nemt bestemme, hvor lang vesten skal være og hvilken længde der passer bedst til dig. Desuden er det nemt at prøve størrelse og pasform undervejs. Der startes med at strikke skulderstykker i én farve. Skulderskråningerne formes med vendestrik. Derefter strikkes mønster i vævestrik.

Det er oplagt at bruge sine garnrester, når man strikker vævestrik. Der strikkes kun med en farve ad gangen. Du kan derfor nemt sammensætte din egen farvepalet og skabe din egen stil. Det er vigtigt, at du er opmærksom på om dit garn har samme løbelængde og strikkefasthed. Jeg har brugt garn, som alle har en løbelængde på ca. 400 m/ 100 g. Det er bl.a. Kauni garn, merino/spelsau blanding fra Uld.dk, Isager Tvinni og dansk pelsuld fra Hjelholt. På Stylestrik.dk kan du se en mere detaljeret beskrivelse af størrelse og garnforbrug.

Jeg anbefaler altid at strikke en prøve først. Du skal vide, om din strikkefasthed er den samme som den i opskriften. Desuden giver strikkeprøven en god mulighed for at afprøve teknikken. Har du ikke strikket vævestrik før er det et must for at øve dig på strikkemetoden. Derudover kan du se på hvordan dine farver spiller sammen, og eventuelt justere din farvesammensætning.

Der er mange mønstre i vævestrik, som er meget dekorative. De hævede/ løftede masker giver dit strik en særlig og fin struktur. Med strikkeopskriften på denne vest får du en basisopskrift til en vest, som du kan variere efter egne ønsker. Udover de før beskrevne variationer kan jeg forestille mig at du kan bruge andre mønstre i vævestrik.

Klik her for at komme direkte til opskriften.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.