Trøje med V-udskæring

I denne sommer er der stadig brug for de langærmede trøjer. Så man kan kalde dem for helårstrøjer.

Denne gang har jeg strikket trøjen efter mit eget mønster. Jeg har målt højde og bredde på en af mine gamle trøjer og tegnet et mønster ud fra dette.

Trøjen er strikket i tyndt alpaca garn på pinde nr. 3.

For- og bagstykkerne er strikket i et stykke, inklusiv kanterne. Til kanten forneden og på ærmerne har jeg fundet et hulmønster/ blondekant i Nicky Epsteins bog om kantafslutniger. (Jeg har den tyske udgave, som hedder “Bündchen und Bordüren”). Forkanterne er strikket 2 vr, 2 re, 2 vr, 2 re, 1 vr hele vejen.

Jeg har taget masker ind til taljen for at give den mere form. Det samme antal masker har jeg taget ud igen efter taljen og op til armhulen. Derefter har jeg delt stykket, og strikket bagstykket og forstykkerne færdig hver for sig.

V-udskæringen har jeg gjort lidt afrundet ved at tage masker ind 3 gange på hver anden række i starten, derefter 8 gange i hver 4. række, og 7 gange i hver 6.række.

Knapperne fandt jeg på håndarbejdsmessen i foråret. De er små fine knapper, lavet af guldregn.

Det er noget mere spændende at strikke efter sit eget mønster, da der ikke på forhånd er et billede, hvordan det færdige arbejde skal se ud. Derfor valgte jeg at finde målene på en af mine gamle trøjer, så jeg var nogenlunde sikker på, at jeg kunne passe den. Men jeg var i tvivl, hvor langt jeg skulle strikke kanten i hulmønstret.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.